1:1 Landskab stod bag forslaget Nordic Sky, som blev udvalgt til opførelse i april-oktober 2008. Det var det første danske bidrag nogensinde, der var blevet udvalgt til den prestigefyldte udstilling for havekunst, Chaumont sur Loire Garden Festival.

NORDIC SKY Chaumont sur Loire Garden Festival

07-004

Beskrivelse

Nordisk lys og design

Den nordiske himmel er speciel. Den har en udsøgt intensitet, der skaber det særlige nordiske lys. De evigt skiftende grå og blålige farvetoner har en underspillet magtfuldhed. Nordisk design kan beskrives med samme ord. 1:1 Landskab skabte en have, der afspejler denne form for ukomplicerede æstetik, der findes i det nordiske lys og nordisk design.

Kontraster skaber stemning

Stærke kontraster i teksturer og farver spiller en vigtig rolle i haven, hvor 1:1 Landskab har arbejdet med at skabe en særlig stemning. Kontrasterne kommer til udtryk i den mørke rødgranskov mod de lyse piletræer, de mørke teglfliser mod det lyse grus og den tunge rustikke væg af stablet brænde mod den lette himmel af glasskærm. Kontrasterne bidrager til at skabe en unik have baseret på få og enkle elementer, der giver en særlig atmosfære.

Udstillingen blev udtaget til bogen ‘Ny Agenda - Dansk Landskabsarkitektur 2003- 2008’.