Valbys Storbyhave byder på frodige bakker, blomstrende bede, legende elementer og et helt nyt mødested til beboere i alle aldre.

Storbyhaven Valby

11-006

Beskrivelse

Storbyhaven består af 3 hovedelementer; Den Urbane Skov, Den Bakkede Have og Den Aktive Kant.

Lokal afledning af regnvand i Den Urbane Skov

Den Urbane Skov breder sig fra storbyhavens sydlige del og er et åbent løvtag med forskellige egetræssorter, der danner et loft, mens pladsens bund er åben med adgang fra alle sider. Pladsen er det bymæssige samlingspunkt. Den rummer også en integreret regnvandsløsning med forskellig størrelser vandfade mellem træernes stammer. Her bliver regnvandet samlet op, langsomt sevet ned og fordampet, alt imens himlen spejles, og lyset trækkes ned på pladsens gulv.

Leg i Den Bakkede Have

Den Bakkede Have er det grønne legende element, der samler området fra øst mod vest. Haven er åben og soleksponeret og er visuelt inviterende med farvestrålende bede og frugttræer. Læs en bog i græsset, bred dit picnictæppe ud eller løb sammen med børnene op og ned ad bakkerne.

Mødesteder på Den Aktive Kant

Den Aktive Kant udgør overgangen fra plads og stillegade til haven. Kanten er et aktivt møbel i træ, der knækker op og ned og bliver bredt og smalt.  Den er placeret midt i Storbyhaven, hvor man kan sidde, lege og mødes.