Inspireret af et persisk tæppe har 1:1 Landskab skabt en sydlandsk oase midt på Østerbro, der skaber magi og fællesskab blandt beboerne.

Classensgade

08-023

Beskrivelse

Intimt uderum

Tegl i mørke og lyse farver danner bagtæppet for festlige lejligheder, hygge og grill i AB Store Classenshus baggård. Tæppemønstret er inspireret af sydlandske baggårde, der åbenbarer en magisk verden, når du træder væk fra gaden og ind i gården. Samtidig giver tæppet en flot udsigt inde fra køkkenvinduet, hvor selv den mest grå vinterdag får farve.

Hygge og ordentlighed

Gårdrummets unikke mønster referer til de mange relieffer og ornamenteringer på Østerbros facader. Samtidig samler mønstret gården i et enkelt greb, rydder op og skaber en hyggelig oase på lidt plads. Krukker, cykelstativer og udemøbler sørger for, at gårdens kernefunktioner er intakte, mens mønstret binder de forskellige funktioner sammen og skaber ro.

International opmærksomhed

Gårdrummet i Classensgade har fået international opmærksomhed. Således blev det udvalgt ud af næsten 600 projekter til at være med i udgivelsen Landscape Architecture Europe, 2008-2010, der udkommer hvert tredje år. Her blev projektet vist sammen med 38 andre projekter.

Gårdrummet i Classensgade viser, at selv små projekter kan blive til noget stort. Takket være en modig bygherre fik vi skabt et gårdrum, der trækker dagligstuen ned i gårdrummet og skaber et hyggeligt og intimt mødested for beboerne.
  • Jacob Kamp, partner 1:1 Landskab