For enden af Frederiksberg Idrætspark ligger et anonymt, grønt areal. 1:1 landskab forvandler dette mellemrum til et nyt lokalt mødested. Et byrum til skoleelevernes frikvarterer og et samlingssted til idrætsforeningernes "3. halvleg"

Grønt byrum ved Frederiksberg Idrætspark

23-008

Info

Description

Historien om Frederiksberg Idrætspark som et klassisk idrætsanlæg, hvor borgere mødes om den fysiske udfoldelse, bliver fremhævet i tilstødende grønne areal på hjørnet af Christian Paulsens Vej/Sønderjyllands Allé når området omkring anlægget forvandles med velkendte parkelementer som hæk, træer og bænker. Indgange og det grønne areal for enden af idrætsparken får et moderne, men traditionelt præg, der skaber sammenhænge mellem den organiserede sport inde på anlægget og de spontane møder i det nye grønne byrum. 

Velkomstpladsen

Velkomstpladsen byder velkommen og leder ind til idrætsanlægget, skolerne og Damsøbadet. Den nye hovedankomst rykkes frem og viser tydeligt, hvor man ankommer til idrætsanlægget, mens en rød løber i tegl leder frem til skolernes indgange.

Parken

Udover at tilføje moderniserede parkklassikere bliver der i ’Parken’ bygget videre på allerede eksisterende kvaliteter såsom flagstangen, statuen og flere af eksisterende smukke gamle træer – Hestekastanje, Fyr og Bøg. Store rolige træer.

Ribbehegn

Symbolet fra idrætstimerne – ribben -  bruges som kombineret hegn og motionselement og referer tydeligt til dette historiske idrætsanlæg på Frederiksberg. Hegnet skifter mellem hæk og ribbe, for at skabe en overgang som både giver indkig til anlægget samt en skærmende ryg.

Scenen

Under en flot gammel bøg samler Scenen især områdets unge fx i forbindelse med undervisning på skolen og gymnasiet. I en perfekt cirkel omkring træets stamme skaber et trædæk et uformelt rum for både ophold og samling, hvor det er oplagt at sætte sig flere sammen, fordybe sig, præsentere eller diskutere.

Robuste materialer

Ethvert byrumsprojekt skal dog kunne holde til det danske klima, vind og vejr og skal kunne klare den forventede brug. Forfor bruges der robustematerialer som teglklinker, grus, chaussésten og asfalt. Disse vil give byrummet et homogent udtryk, der passer ind i den omgivende by. Teglklinker og chaussésten kan holde til det meste, er nemme at reparere på og bliver kun smukkere af brug og patina. Velkomstpladsen prydes med en flot ”løber” i tegl samt et samlende tegltæppe.