1:1 Landskab er med på vinderteamet bag Nordøst Amager Skole. I spidsen for teamet står NCC og øvrigt arkitekt- og ingeniørteam består af Christensen & Co, Kjær & Richter, In-situ og Lyngkilde Rådgivende Ingeniører.

Vi skal tegne en ny skole på Amager

28.05.2019
Illustration: Christensen & Co. Arkitekter / Kjaer & Richter

1:1 Landskab har tegnet et skolelandskab, der inviterer alle beboere i området til at være en del af miljøet på Nordøst Amager Skole. Store udvendige trapper lokker beboerne tættere på bygningen og inviterer dem op i første sals højde. Her åbner et hævet udendørsområde sig op med træer, borde og bænke, legetårne, klatrevægge og en rutsjebane, der fører tilbage til gadeplan. Udeområdet fungerer både som skolegård og opholdsrum for de lokale borgere, der vil kunne gå til koncerter, høre foredrag og deltage i aftenskolehold på skolen.  

- Vi har lagt vægt på at skabe et åbent og imødekommende landskab, som giver ejerskab blandt de lokale. Nordøst Amager Skole skal være et sted, hvor du tager over efter aftensmad og spiller fodbold, hvor du holder børnefødselsdag en varm sommerdag eller bare mødes og hænger ud. Vi er glade for, at dommerne har forstået vores mission om at skabe en skole for hele bydelen, siger partner i 1:1 Landskab Trine Trydeman.

Fakta


Konkurrencen om Nord-Øst Amager skole er vundet af arkitektteamet Christensen & Co. Arkitekter og Kjaer & Richter arkitekter, med NCC som totalentreprenør, 1:1 Landskab, Lyngkilde Rådgivende Ingeniører og In-situ. Bygherre: Københavns kommune
Areal: ca. 10.592 m²