København K’s smukke nye boligbyggeri har vundet endnu en pris.

Ny Østergade vinder Årets Boligbyggeri 2021

14.12.2021

Ny Østergade har fået endnu en udmærkelse. Det smukke boligbyggeri har netop vundet prisen som Årets Boligbyggeri 2021. Det sker mindre end to uger bygningen modtog et diplom fra foreningen til Hovedstadens Forskønnelse, som blev stiftet af brygger Carl Jacobsen.

- Årets Byggeri er en udmærkelse, som gives til et byggeri, som påvirker samfundet positivt. Prisen er en anerkendelse af alle, der har været involveret i byggeriet fra den første skitse til den sidste finish. Vi er meget glade for at være en del af teamet bag det enestående hus. Tak til Praksis Arkitekter og Morten Boll for at tage os med på holdet, siger Jacob Kamp, partner i 1:1 Landskab.

Ny Østergade er et hus rigt på store og små detaljer. Husets mange dekorationer giver det karakter og en helt særlig identitet, så det moderne hus så let som ingenting spiller sammen med de historiske huse i det maleriske Grønnegadekvarter.  Som dommerkomiteen skriver i bedømmelsen:

- Her er et nyt hus, som passer perfekt til et gammelt kvarter. Det er som om, det altid har været der, og samtidig er det en fornyelse. Bygningen virker både ny og gammel. Eller hjemmehørende i hvert fald.

1:1 Landskab har tegnet taghaven på toppen af bygningen, der åbenbarer sig som en hemmelig have midt inde i byen. Taghaven er romantisk, overgroet og nærmest vælter udover kanterne. Herfra kan du opleve byens mange tage og spir i øjenhøjde og slappe af i et af de to orangerier, der fungerer som fælles mødesteder for beboerne.

Læs mere om projektet her