Vi er med på holdet bag Amager Ressourcecenters nye mandskabsbygning, der skal hjælpe den grønne omstilling på vej.    

Biodiversitet og levende hegn byder renovationsmedarbejderne velkommen

18.11.2021

Københavns Kommune vil nedbringe CO2-udledningen på affaldsområdet. Derfor skal hele bilflåden elektrificeres over de kommende år. På denne baggrund skal Amager Ressourcecenter have opført en ny administrationsbygning med medarbejderfaciliteter og opmarchareal for skraldebiler og personaleparkering. Parkeringen giver selvfølgelig mulighed for at lade elbilen eller elcyklen op. 

Den nye bygning på Kraftværksvej opføres af Skou Gruppen med Sweco, BBP Arkitekter og 1:1 Landskab på holdet. 1:1 Landskab står for at skabe de ydre rammer, som skal byde skraldemændene velkommen, når de møder ind på arbejde kl. 5 om morgenen.

- Affaldsindsamling er en samfundskritisk opgave, så vi skal skabe de bedste rammer for medarbejderne, som hver dag møder ind for at vedligeholde vores parker haver og stræder. De skal føle sig stolte og glade over at gå på arbejde og høre til her, siger projektleder Ulla Hornsyld fra 1:1 Landskab.

Parkering og biodiversitet

Opgaven handler først og fremmest om at skabe funktionelle parkeringspladser. Men også om at skabe identitet og et godt uderum for mennesker, planter og dyr. I projektet har vi ladet os inspirere af levende hegn og designet plantebede med hjemmehørende arter, som tiltrækker insekter og fugle. Plantebedene er med til at danne et grønt filter mellem opholdsareal og Kraftværksvej.

- Vi har lagt vægt på at få frodige og hjemmehørende planter ind i landskabet, som dermed skifter karakter med årstiderne og fremmer biodiversiteten i området. Naturen er mest vild ud mod vejen, mens vi får flere kulturplanter ind mod bygningen. Ja, på medarbejdernes sydvendte terrasse vil du ligefrem kunne plukke dine egne krydderurter og give frokosten et ekstra grønt pift, slutter Ulla Hornsyld.