Vi skal bygge Danmarks nye vikingeattraktion sammen med Bertelsen & Scheving Arkitekter.

1:1 Landskab skal tegne vikingelandskab ved Trelleborg

04.12.2019
Luftfoto af Trelleborg

Vikinger, voldgrave og vilde slag kommer til at præge arbejdet på tegnestuen de næste par år. Vi har nemlig vundet konkurrencen om at genskabe en del af Trelleborg i et nyt museumsunivers, der skal give danske og internationale gæster en større forståelse for Trelleborg.  

Bertelsen & Scheving Arkitekter skal tegne en fjerdedel af borganlægget nord for det nuværende anlæg, mens vi skal bygge landskabet, så det bliver så historisk korrekt som muligt.

- Det er en virkelig sjov opgave at få som landskabsarkitekt. Det er et kæmpe anlæg, hvor fæstningsvolden alene bliver op til 8 m. høj. Skalaen alene gør det næsten til en form for landskabsinstallation, siger partner i 1:1 Landskab Jacob Kamp.

Samarbejde med arkæologer

Udformningen af landskabet vil ske i tæt samarbejde med arkæologer og historiske eksperter fra Nationalmuseet, så landskabet bliver så tæt på det oprindelige som muligt.

- Vi skal gøre det så historisk korrekt som muligt. En af de store udfordringer er driften af anlægget. Vikingerne har jo ikke lagt en vedligeholdelsesplan, da de byggede Trelleborg. Så hvad gør vi i en moderne tid for at passe og pleje landskabet? Sådanne spørgsmål glæder jeg mig til at drøfte med Nationalmuseets eksperter, siger Jacob Kamp.

Andet kulturhistoriske projekt i 2019

Det er det andet kulturhistoriske projekt, 1:1 Landskab vinder i 2019. Tidligere på året vandt vi konkurrencen om at tegne landskabet ved Solvognens fundsted.

- Begge projekter handler om at forstå en anden tid og sætte sig ind i en anden kontekst. Hvad drev folk dengang? Hvilke ambitioner og drømme havde de? Det er fascinerende at dykke ned i en anden tid og lægge sin moderne tankegang fra sig. Vi glæder os virkelig meget til at gå i gang med projektet, slutter Jacob Kamp.