1:1 Landskab har tegnet udearealerne på Nordøst Amager Skole, som skal indvies foråret 2023. Fredag var der rejsegilde på projektet.

Rejsegilde på Nordøst Amager skole

04.04.2022

I fredags fejrede NCC rejsegilde på Nordøst Amager Skole. Projektet bygges for ByK og er tegnet af Christensen og co Arkitekter, Kjær & Richter Arkitekter, Lyngkilde Rådgivende Ingeniører og 1:1 Landskab.

Nordøst Amager Skole er en enestående byskole, hvor mange forskellige rumligheder giver plads til at eksperimentere med undervisningen og integrere leg, læring og fysisk udfoldelse. Skolen er bygget i flere plan, som åbenbarer sig, når man går på opdagelse gennem skolens legende arkitektur fra stueplan til 4.sal.

Skolegård på første sal

Store udvendige trapper ud til gaden inviterer områdets beboere til at udforske skolens aktive stueetage. På første sal er det største udendørsområde med beplantning opholdsområder, legetårne og en rutsjebane, der fører tilbage til gadeplan. På den måde bliver det både en skolegård og opholdsrum for lokalområdet, hvor børnene kan lege også efter skoletid.

- ­Nordøst Amager Skole udnytter placeringen mellem Holmbladsgade og Prags Boulevard optimalt. Selvom skolen er kompakt i sin grundplan, så er udtrykket meget legende og let. Samtidig giver skolens uderum kvarteret et nyt mødested, som kan bruges året rundt. Vi glæder os til at se, hvordan skolen bliver taget imod, når den åbner, siger partner i 1:1 Landskab Trine Trydeman.

De udendørs rum er bygget op med læringsfaciliteter tæt på bygningerne, så det er let at trække udenfor og fortsætte undervisningen i det fri. Længere væk fra bygningerne er der områder, hvor børnene kan løbe krudtet af sig og lege mere vildt. Der er også rolige nicher, som eleverne kan trække sig tilbage til, når de har brug for en pause. Al ankomst ligger på terræn, så skolens rum er uforstyrret.

- Det har været spændende at udfordre den traditionelle skolegård og skabe alle uderum på tagene af bygningerne. Det giver mulighed for at designe flere forskellige uderum, som hver især kan noget forskelligt, men stadig bindes sammen af en fælles rød tråd, slutter Trine Trydeman.