Vi har fået flere DGNB kræfter på tegnestuen til at løse landskabsprojekter med et særligt bæredygtigt fokus.

Flere DGNB kræfter på tegnestuen

27.10.2021

I 1:1 Landskab har vi længe arbejdet med bæredygtige metoder og materialer. Derfor er vi super glade for, at miljørigtigt byggeri er blevet et must for mange af vores kunder. Flere og flere af vores landskabsprojekter har et bæredygtigt fokus, hvor vi genanvender materialer, øger biodiversiteten eller forsinker regnvandet. Vi oplever også, at flere bygherrer ønsker at få deres byggeri DGNB certificeret. Derfor er vi glade for, at vi nu på tegnestuen har to medarbejdere, som er uddannet som DGNB konsulenter. Det er Arendse Kjærulff-Schmidt og Ulla Hornsyld.

- Uddannelsen er virkelig god til projekter, som skal DGNB certificeres, men også på helt almindelige projekter kan vi sætte kompetencerne i spil. Vi er super glade for, at vi kan stille med flere DGNB kompetencer på vores teams, så vi sikrer, at vi kommer hele vejen rundt om alle de væsentlige kriterier for certificeringen, siger partner i 1:1 Landskab Trine Trydeman.

Det handler om helheder

Arendse Kjærulff-Schmidt har taget uddannelsen som DGNB konsulent for byområder. Det betyder, at hun kan vurdere, hvilke tiltag der er relevante indenfor hver af fem forskellige kriterier for at sikre bedst mulig bæredygtighed på det enkelte projekt.

- DGNB uddannelsen har givet mig en større fornemmelse for helheden. Der er mange forskellige aspekter, som udgør et bæredygtigt landskabsprojekt, så det gælder om at prioritere indsatserne på hvert eneste projekt, så vi får mest muligt ud af de givne rammer. Jeg bliver også tit spurgt internt om at hjælpe med at få mere bæredygtighed ind på et projekt – også selvom de ikke skal certificeres. Jeg har helt sikkert fået et bedre forståelse af, hvilke greb der ligger lige til højrebenet og kan implementeres uden det kræver særlig meget ekstra, siger Arendse Kjærulff-Schmidt.

Sund fornuft

Selvom DGNB certificeringer kan hjælpe miljørigtige løsninger på vej, så er det også muligt at skabe et bæredygtigt projekt uden en certificering, siger Trine Trydeman:

- Bæredygtighed og biodiversitet handler langt hen ad vejen om sund fornuft. Det handler om at bruge holdbare materialer og arbejde med hjemmehørende arter, som bidrager til et rigere dyreliv. Selv den mest beskedne taghave kan bidrage positivt til et mere grønt byrum og et bedre klimaregnskab. Derfor rådgiver vi altid vores bygherrer til på en eller anden måde at tænke bæredygtighed ind i deres projekt. Det kan bedst betale sig i det lange løb, slutter Trine Trydeman.