Et poetisk månelandskab er landet på Vandtårnsvej i Gladsaxe. Her har 1:1 Landskab skabt en smuk ankomst for gæster og medarbejdere i Novo Nordisk.

Novo Nordisk på Vandtårnsvej

12-027

Beskrivelse

Den monumentale hvide og sorte kontorbygning får et flot modspil af de sorte teglsten, der pryder parkeringspladsen.

Måneskinsbelysning

I teglet glimter hvide stjerner, der lyser op om aftenen, når et særligt måneskinslys falder over pladsen. Lyset er designet af Sweco lighting sammen med 1:1 Landskab, der ved hjælp af effektfulde kolde hvide farver skaber et eventyrligt landskab midt i erhvervskvarteret. Kontrasten mellem mørke og lys forstærkes af smukke hvide blomster i landskabet, der lyser op i måneskinsbelysningen, mens klassiske platantræer skaber en imødekommende sydlandsk ramme.

Svævende trapper

Fra parkeringspladsen leder svævende hvide trapper i fiberbeton ind til bygningen og skaber en effektfuld entré. Trapperne er placeret på en hævet betonplint, der løber rundt om hele huset og skaber en effektfuld kontrast til den sorte teglflade på parkeringspladsen.

Nomineret til lysprisen

Bygning og landskab blev i 2017 nomineret til Lysprisen I nomineringen lød det blandt andet:

”Udendørsbelysningen skaber wayfinding, tryghed og stemningsfulde uderum samt god visuel forbindelse mellem rummene inde og ude”