1:1 Landskab har skabt et byrum, hvor mange funktioner spiller sammen på lidt plads.

Multihal på Arsenaløen

11-027

Beskrivelse

Funktionelt byrum på lidt plads

Byrummet foran multihallen på Arsenaløen skulle kunne mange ting og stadig være let at overskue for brugerne. Derfor tegnede 1:1 Landskab et byrum med en klar og enkel disponering, der både  omfatter cykelparkering, parkeringspladser til personbiler og plads til ankomst, vareindlevering og brandredning. Derudover var der et ønske om rekreative zoner til aktive og afslappende ophold udendørs. Udfordringen var her, at grunden var smal og skulle rumme den kommende cykelforbindelse Christianshavnsruten.

Byrum inspireret af sportsgulv

1:1 Landskab løste opgaven ved at sætte multihallen på en funktionel og robust flade af asfalt med bemalede striber inspireret af et traditionelt sportsgulv. Fladen fungerer som hallens udendørs gulvtæppe og er beplantet med ginkgo træer. En række lakerede rør i signaturfarven skaber liv på pladsen, mens træerne vokser op. I hver ende er anlagt et grusbånd med plads til cykelparkering mod nord og p-pladser mod syd.

Trædæk til leg og afslapning

Ud fra bygningen ned mod Laboratoriegraven løber et trædæk, der binder ude og inde sammen. Trædækket er indrettet med knæk og plateauer, der indbyder til afslapning og aktivitet for alle aldersgrupper. Dækket brydes af cykelstien, men fortsætter ned mod vandet, hvor det også folder og skaber yderligere to plateauer. Langs brinken er der plantet pil og rødel

 

Tilgængelighed på pladsen

Fra pladsen er der niveaufri adgang til samtlige døre i den nye idrætshal. Faste belægninger i asfalt samt store stenformater sikrer høj tilgængelighed. Aktivitetspladsen og Ankomstpladsen i betonsten leder besøgende naturligt frem til indgangspartiet godt hjulpet på vej af en tydelig belysning af ankomstområdet.

Christianshavnerne har fået mere end blot en sportshal – de har fået et moderne forsamlingshus og et unikt byrum.’

Begrundelse for præmieret af Københavns Kommune 2015.