Valbys Storbyhave byder på frodige bakker, blomstrende bede, legende elementer og et helt nyt mødested til områdets beboere i alle aldre.

Storbyhaven består af 3 hovedelementer; Den Urbane Skov, der breder sig fra Storbyhavens sydlige del, er et åbent løvtag af forskellige egetræssorter, der danner loft, mens pladsens bund er åben med adgang fra alle sider. Pladsen, der er det bymæssige samlingspunkt, rummer også en integreret regnvandsløsning; forskellig størrelse vandfade lagt mellem træernes stammer. Her kan regnvandet opstuves og langsomt nedsives og fordampes alt imens himlen spejles og lyset trækkes ned på pladsens gulv.

Den Bakkede Have er det grønne, legende element, der samler området fra øst mod vest. Haven er åben og soleksponeret og er visuelt inviterende med sine farvestrålende bede og frugttræer. Læs en bog i græsset, bred dit picnictæppe ud eller løb sammen med børnene op og ned af bakkerne. Den Aktive Kant udgør overgangen fra plads og stillegade til haven. Kanten er et aktivt møbel i træ, 100 meter, der knækker op og ned, bliver bredt og smalt, midt i Storbyhaven, hvor man kan sidde, lege og mødes.

bygherre | Københavns Kommune
hvor | Valby
team | ingeniør Falkon A/S, LAR-konsulent Antje Backhaus, proceskonsulent Nueva
status | udført, vundet udbud, 2011-2013
ydelse | totalrådgiver – alle faser inkl. fagtilsyn

Valby-Storbyhave-1_553px

Valby-Storbyhave-9_553px

Valby-Storbyhave-2_553px

Valby-Storbyhave-3_553px

Valby-Storbyhave-4_553px

Valby-Storbyhave-5_553px

Valby-Storbyhave-6_553px

Valby-Storbyhave-7_553px

Valby-Storbyhave-8_553px

Valby-Storbyhave-9_553px