Christianshavns nye multihal, Hal C, ligger på Arsenaløens sydvestlige del lige ud til kanalen Laboratoriegraven. Beliggenheden og områdets karakter har haft indflydelse på såvel bygningens samt udearealernes udformning, og Christianshavn har nu fået et nyt velkommende mødested der byder på aktivitetsmuligheder for alle aldre og rekreativt ophold langs vandet.

Den nye multihal står på en funktionel og robust flade af asfalt med bemalede striber inspireret fra sportsgulvet. Asfalttæppet fungerer som hallens udendørs ’gulvtæppe’ der skaber et sammenhængende udeareal. Spillet mellem de mintgrønne striber og den mørke asfalt harmonerer smukt med bygningens rødlige facade. I asfalttæppets ender er to grusbånd placeret; her findes cykelparkering mod nord og p-pladser mod syd.

Udfra multihallen mod Laboratoriegraven ’folder’ et trædæk sig ud, og er med til at binde ude og inde sammen. Trædækkets plateauer giver rammer for ophold og aktiviteter; man kan sidde, lege, optræde, osv. Trædækkets forløb brydes af Christianshavnsruten, en 3 m bred fælles cykelsti, men fortsætter mod vandet hvor dækket ligeledes ’folder’ og skaber yderligere to plateauer.

Træerne der plantes inden for asfalttæppet er højstammede og karaktergivende ginkgo træer, hvis gule blade beriger områdets farvespil yderligere. Langs brinken plantes pil og rødel. Som et vertikalt element der dels bruges som master til spotbelysning og dels som opbinding til træerne, placeres lakerede rør i varierende diameter og højde i den mintgrønne signaturfarve der passer til ’gulvets’ striber. Masterne vil være med til at kickstarte landskabet, markere og synliggøre stedet indtil træerne er kommet i vækst.

bygherre | Københavns Ejendomme, Københavns Kommune
hvor | Christianshavn, København
team | totalrådgiver, ingeniør Rambøll A/S, arkitekt Christensen & Co. Arkitekter A/S
status | udført, 2011-2013
ydelse | underrådgiver – alle faser inkl. fagtilsyn

Hal-C-arsenaløen-1_553px

Hal-C-arsenaløen-7_553px

Hal-C-arsenaløen-6_553px

Hal-C-arsenaløen-5_553px

Hal-C-arsenaløen-4_553px

Hal-C-arsenaløen-3_553px

Hal-C-arsenaløen-2_553px