10 græsbakker, 75 lærketræer og 200 blå pæle tegner den nye Guldbergs Plads, et sted hvor folk i alle aldre kan være aktive, bevæge sig og slappe af. De tre elementer sammenbinder pladsen; de eksisterende funktioner, der bibeholdes, de nye programmer, der er kommet og giver pladsen en identitet som en aktivitetspark; et mødested hvor bevægelse i byens rum er i fokus.

Græsbakkernes forskellige størrelser danner et legende landskab; løb viltert hen over bakkerne med nogen i hælene, tuml, kælk, gå på opdagelse eller læs en bog liggende i solen. Større områder med højt enggræs bølger sig over de klippede græsbakker og skaber et visuelt æstetisk lag på stedet. Spredt på bakkerne står lærketræer og metalpæle i blå nuancer, træstammerne og pælenes indbyrdes spil danner en ny urban skov. Lærketræernes karakter betoner pladsens foranderlige udtryk hen over året; kronernes farveskift fra klar lysegrøn om foråret, til gul i efteråret, til de flakkende silhuetter i vintermånederne giver alle en naturoplevelse midt på Nørrebro.

De 200 blå pæle danner rammen for parkens nye aktiviteter. Som et resultat af borgerinddragelsen bag udviklingen af Guldbergs Plads er forskellige aktivitets spots og redskaber udviklet, alle med fokus på at tiltrække ’motionsuvante’ voksne. En gyngedal, en 3d klatrelabyrint på en høj gummibakke, en samling af bomme i forskellige højder, en lund med romerringe og en markering af forskellige ruter rundt i parken. Yderligere kan de mange ’ekstra’ pæle i parken indtages af brugerne, enten spontant eller organiseret; man kan tage sin egen hængekøje med, sætte kulørte lamper op til gadefesten eller en tøjsnor til loppemarkedet.

bygherre | Københavns Kommune
hvor | Nørrebro, København
team | arkitekt Keinicke & Overgaard Arkitekter, ingeniør Sloth Møller A/S
status | vundet udbud 2013, udført 2015
ydelse | totalrådgiver – dispositionsforslag, projektforslag, udført i totalentreprise, projektering af redskaber

Guldbergs-Plads-net-3

Guldbergs Plads net 8

Guldbergs-Plads-net-6

Guldbergs-plads-plan

Guldbergs Plads - net 5

Guldbergs Plads - net 2

Guldbergs Plads - net 1

Guldbergs Plads - net 7

Guldbergs Plads - net 10